Día Universal de la Infancia

El 20 de noviembre de 1959 se firmó en la ONU la Declaración de los derechos de los niños. Aun así, no era vinculante para ninguno de los países miembros de la Assamblea General de las Naciones Unidas. Tuvieron que pasar 30 años para poder crear un documento que sí fuera vinculante.

Con la celebración del Día Universal de la Infancia celebramos los adelantos conseguidos, pero también tenemos que llamar la atención sobre los más desfavorecidos y velar por el cumplimiento de los Derechos de los Niños. Desde la Fundación siempre hemos velado por el desempeño de estos derechos. Seguimos trabajando para que todos los niños del Raval de Barcelona no los vean vulnerados y puedan crecer con igualdad de oportunidades independientemente de su condición social.

19ª edición de la formación de "preMonitors"

El cap de setmana passat, es va realitzar la 19a edició de la formació de "preMonitors". Aquest curs hem alterat l'organització de les sessions per adaptar-nos a la demanda creixent per part d'alumnes d'escoles i instituts de Barcelona. Si l'edició anterior es va desenvolupar durant 4 dijous a les tardes, aquesta darrera s'ha realitzat en dos dies, divendres tarda i dissabte matí, amb una molt bona acceptació i participació.

(algunos momentos de la formación)

Visita con familias a los viñedos de Gramona

9 famílies que participen a projectes i serveis de la Fundació van passar dissabte un matí entre vinyes. Gramona va obrir-nos les seves portes per ensenyar-nos com mimen la terra com a pas previ per a poder fer vins i caves. A través d'un joc de pistes, els infants i les famílies, van anar descobrint en què consisteix la Biodinàmica i quin paper hi juguen el sòl, les plantes medicinals i els animals de granja que hi pasturen. Abans de marxar, entre pins i vinyes, van compartir amb els anfitrions un bon àpat casolà per enfortir els lligams entre la Fundació i les persones que formen Gramona. Un cop més, es creen ponts de col·laboració que ens permet oferir a les famílies un espai d'esbarjo però també de coneixement de la tradició i cultura de Catalunya.

La Fundació i les famílies agraeixen a totes les persones que formen Gramona que obrissin les seves portes i els fessin sentir l'amor que tenen per la terra i allò que fan.

Efectos colaterales de la intervención del Estado Español

Leemos en el portal social.cat lo que ayer desdel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies nos confrmaron: parte de la financiación prevista a las entidades esta intervenida por el estado español i no podrá hacerse efectiva. Son 10 millones de euros que afectan a 307 entidades de la Direcció General d'Atenció Cívica i Comunitària i 224 de Joventut. Entre estas entidades estamos nosotros. La consellera, Dolors Bassa, lamenta el ataque directo al tejido associativo y cívico del país y lamenta la nula sensibilidad del Gobierno espanyol. Podéis leer la notícia entera en Social.cat - L'estat intervé 10 milions d'euros de Govern per a les entitats socials

Además, la Federació Catalana de Voluntariat Social ha presentado un comunicado ante el bloqueo de las subvenciones de la Generalitat expresando su rechazo a la grave situación creada y haciendo un llamamiento al gobierno español que "no barregi l'acció social de les entitats dels país amb el conflicte polític". Podéis leer el comunicado entero en voluntaris.cat - La FCVS, davant el bloqueig de les subvencions de la Generalitat

17 de Octubre, día internacional por la erradicación de la pobreza

Ja fa 25 anys que l'Assemblea de les Nacions Unides va declarar el 17 d'octubre Dia Internacional per l'Eradicació de la pobresa. La pobresa és un problema de vulneració de drets humans i a l'Estat Espanyol, arran de la crisi que va esclatar l'any 2007, per molt que hi hagi una lleugera recuperació econòmica la situació és molt preocupant. A Catalunya, el 22,5 % de la ciutadania es troba en risc de pobresa o exclusió social i l'Estat Espanyol és el segon païs de la Unió Europea amb major empobriment infantil. A Catalunya són moltes les accions que s'estan posant en marxa des de ja fa anys per lluitar contra la pobresa, però encara fa falta més consciència acompanyada de recursos per assolir drets bàsics com l'habitatge o un sistema educatiu (LOMCE) que ha fracassat, entre d'altres, en la lluita contra l'abandonament escolar.

Jornada solidaria en Caves Gramona

Dijous 12 d'octubre va tenir lloc la jornada de Portes Obertes Solidaries a les Caves Gramona de Sant Sadurní d'Anoia. El dia va ser tot un èxit, els responsables de la cava estan molt contents i agraïts a les 333 persones que a través de la seva visita d’ahir van fer possible la recaptació de 666€, amb els que Gramona contribueixen a poder cobrir les necessitats vitals i socials dels nens i nenes que atenem a la Fundacio Joan Salvador Gavina. Moltes gràcies a tots i totes!

La importancia de los pequeños exitos

A la secció d'opinió del portal Social.cat, han publicat un nou article del director de la nostra Fundació, Jordi Balot, on reflexiona sobre la consecució d'objectius en el treball d'acompanyament a persones que pateixen pobresa i exclusió social.

article publicat a: Social.cat

El treball d’acompanyament a les persones que pateixen situacions de pobresa i exclusió social, d’alta vulnerabilitat i de desestructuració personal, és com una carrera de fons.

(llegir l'article sencer)

Vídeo de presentació de la Fundació

Aprendre a volar
a Vimeo.