XIII Trobada de Centres Oberts

Amb el títol "Intervenció Socioeducativa en Salut Mental" va tenir lloc el passat dissabte 9 d'abril al "Cèntric Espai Cultural" d'El Prat del Llobregat la XIII Trobada de Centres Oberts de Catalunya organitzada per la FEDAIA. Educadors del nostre centre obert, el Joan Salvador Gavina, vam participar en els diferents grups de treball i reflexió per conèixer millor elements clau d'aquest tipus d'intervenció.

La trobada tenia per objectiu crear un espai on reflexionar sobre la Salut Mental i l’Educació Social, un espai on conèixer els elements necessaris pel bon desenvolupament dels infants i adolescents, les dificultats que poden sorgir i les eines i propostes d’intervenció per orientar la nostra pràctica diària. Tot això, comptant amb aforaments i taules on compartir experiències entre els diferents professionals.

La Trobada es va iniciar amb una ponència a càrrec de la Sra. Mª Luisa Ara Comin, psicòloga clínica, que va parlar sobre què pateixen i com manifesten el seu malestar els infants i adolescents. Tots els assistents a la trobada vam, posteriorment, reunir-nos en grups de treball per exposar i debatre casos pràctics. Els grups es van dividir segons les franges d'edat:

  1. Petita Infància (0-6 anys)
  2. Infància (6-12 anys)
  3. Adolescents i Joves (12-18 anys)
  4. Famílies