Descobrint els nostres mons

"Descobrint els nostres mons, desenvolupant la salut emocional i mental d'infants i joves" és un projecte que té com a objectiu desenvolupar aspectes relacionats amb l'educació en l'ambit de la salut emocional i salut mental, així com les competències i habilitats socials dels infants, adolescents, joves i les seves famílies, als quals acompanyem des del Centre Obert de la Fundació.

L'objectiu a llarg termini és que, de forma integral, l'infant adquireixi les eines necessàries per desenvolupar-se en relació a cadascun dels seu mons, de forma armònica. Passejarem per les diferents edats i descobrirem la necessitat de treballar amb el “món de la família” en una primera etapa, per després afrontar la descoberta del “món dels iguals” en una segona fase i, finalment, endinsar-nos en el “món personal” a l’adolescència i joventut. Aquesta descoberta ens permetrà anar incorporant les habilitats i eines suficients per esdevenir éssers socials dins el “món-societat”. Hem de tenir en compte que moltes famílies procedeixen d'origens diferents, amb elements culturals diversos, situacions econòmiques complicades, i que estan en un procés d'integració i inclusió que no sempre resulta fàcil.

Les activitats s'incorporen principalment dins els programes de Salut Física, Psíquica i Emocional, Competències socials del Centre Obert, i en diferenciem 3 tipus (estàn especificades més endavant):

  • Activitats individuals: Tutories i acompanyament psicològic individualitzat. (4-18 anys)
  • Activitats grupals: Programacions específiques per a cada grup d'edat del Centre Obert (4-18 anys)
  • Activitats familiars: Participació en la programació específica dels grups de 4-8 anys, tallers formatius per acompanyar en la criança, sortides en família a la casa el Caliu (al municipi de Planoles).

Aquest projecte ha rebut el suport de:

Logotipo del Mnisterio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad Logotip del departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya

"Descobrint els nostres mons"